FORDYP DEG MED VALGFAG

På Hedmarktoppen folkehøyskole har vi et bredt utvalg av valgfag slik at du skal få mest mulig ut av året!

Går du Musikal, men vil lære å skate som de på X-sport? Har du en drøm om å strikke egne plagg? Kanskje lære mer om relasjoner eller apologetikk? Bli musikalstjerne eller lage musikk i studio? Uansett, vår drøm er at du oppdager noe nytt og spennende, får kjenne på glede og mestring!

Vi deler opp skoleåret og gjennomfører tre perioder med valgfag. Valg av fag gjøres før hver periode.

Musikal

Mamma Mia! så gøy det hadde vært å være med i High School musical tenker du? Eller en hvilken som helst annen musikal? Kanskje du har bært på en liten drøm om en dag å få være med i et musikalnummer?

Dette er sjansjen!

Vi øver inn ett til to musikalnummer som blir en del av en forestilling som skal vises for hele skolen ++! Er du gira? Meld deg på!

Klatring 1: Topptaukort
Topptaukort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre noen på topptau på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring. Et populært valgfag for deg som liker å klatre!
Strikking

Strikking valgfag – det koseligste!

Varmt rom med deilig spilleliste, lyden av strikkepinner som går, praten som summer til duften av kaffe. Dette er valgfaget for deg som vil lære å strikke, eller som er nesten proff og takler avanserte mønstre. Vi hjelper alle videre fra stadiet de er på, og vi lover god S!

Volleyball

Volleyballvalgfag er som regel så populært at det kjøres flere bolker gjennom hele året. Her blir det lagt tilrette for de med null erfaring og de med masse. Vi legger tilrette for ulike nivåer i de ulike valgfagperiodene. 

Pilates
I pilates styrker vi kjernemuskulaturen, slik at vi kan bære kroppen vår på en god måte. Her lærer du funksjonelle øvelser som du kan ta med deg i annen type trening og i hverdagen generelt. Vi puster dypt og finner roen på matta.
Pilates passer for alle – uansett om du er myk som en katt eller stiv som en stokk.
Julekor

Hva er vel mer julestemning enn å synge julesanger i kor med gode venner?

Bli med å syng julen inn her på toppen!

Vi avslutter valfaget med å synge på julefesten i hallen foran familie og venner<3

Hiphop

Er du glad i rytmer og musikk?

Danser du på rommet når ingen ser på?

På hiphop valgfag får du muligheten til å lære noen kule moves, basics og en moro koreografi som du kan ta med til dansegulvet! Du trenger ingen forkunnskap.

Nivå: nybegynner

Mål: danseglede!

Langrenn

Hedmarksvidda har noen av landets fineste langrenns løyper! Dette er valgfaget for deg som rett og slett vil ut på ski. Det er åpent for alle nivåer.

Frisbeegolf

Vil du kaste mye frisbee og prøve en av Norges beste diskgolfbaner, pluss spille litt Ultimate, da er valgfaget frisbee for deg!

Skating

Enten du er flink og vil videreutvikle skateskillsa, eller er helt fresh og ønsker å lære basicen, så er skateboard valgfag noe for deg.

Relasjoner

Hva vil nestekjærlighet si i praksis? Hvordan kan vi ha gode relasjoner med hverandre, både som medmennesker og som kjærester?

Styrketrening

Ønsker du å lære hvordan man trener på styrkerommet? Vil du bli stor og sterk, eller bare sterkere? Da er valgfaget styrke for deg.

Apologetikk

Apologetikk handler om å gi en rasjonell grunn for å tro. Vi prøver å finne ut om Bibelen er til å stole på. og om det finnes gode grunner til å tro at Jesus virkelig er den Bibelen påstår at han er.

Podcast

Har du en ide, et spennende tema, eller en lidenskap du brenner for og ikke kan slutte å snakke om? Del det da vel, i en podcast. I dette valgfaget får du en guidet “how to podcast” tutorial fra konsept til ferdig produkt. 

Ballspill

På dette valgfaget har vi seks økter med forskjellige ballspill som du kanskje aldri har prøvd før. Har du for eksempel hørt om tchouk-ball eller kinball?

Pop Hit Vokal

For deg som liker å synge i dusjen, i skapet eller kanskje har du stått på en scene og sunget live foran en masse mennesker? Her får du muligheten til å lage din egen låt i studio. Du står for tekst og melodi og får servert ferdigprodusert musikk. 

Lovsangsteam

Har du interesse i lovsang og vil engasjere deg i lovsangstjenesten på skolen? Start lovsangsteam og lær mer om lovsang, tilbedelse, musikk og samspill. Både teori, undervisning, øvelser og praksis som går gjennom skoleåret.