Dans

Header nettside 2024_DANS2
Danseglede

Jazz, moderne/samtidsdans, hip hop, ballett, pilates

Opplevelser

Reiser til London, Mexico og L.A .

Godt miljø

Ta del i et oppmuntrende miljø der vi heier på hverandre

Velkommen til et år med mye danse glede, svette og kreativitet!

Her skal du få være deg selv, og utvikle deg sammen med andre som vil det samme!

Vi trener danseteknikk i jazz, moderne/samtidsdans, ballett og hip hop. Hos oss går den tekniske treningen og det kreative arbeidet hånd i hånd, og du får utviklet deg både som danser, koreograf og instruktør. Vi har inne flere dyktige gjestelærere gjennom året, hvor vi innstuderer koreografi i ulike sjangre. Det er en fordel med noe danseerfaring fra før, men sterk motivasjon for å lære noe nytt er det viktigste.  Du får også utfordringer som danseinstruktør for medelever og blir en tryggere instruktør!

En uke på danselinja

Som elev på danselinja har du en aktiv hverdag, med dans 4 av 5 dager i uka. Tre av dagene er vi sammen med Dans Musikal. Danselinja og Dans Musikal har mange felles fag, og blir en god gjeng som samarbeider om ulike prosjekter og forestillinger.

Noe av undervisningen blir prosjektbasert, mens noen timer går fast gjennom året. Uka vil som regel inneholde tekniske danseklasser, koreografi, eget arbeid, og tematimer. Vi har et flott dansestudio og et loftstudio, i tillegg til et klasserom med sofagruppe.

Forestillinger

Vi gir det kreative arbeidet mye plass, og du får mulighet til å utforske ditt eget danseuttrykk. Vi setter opp forestillinger der vi viser frem koreografier i et bredt spekter av sjangere. Sammen med musikklinja og kreativlinja har vi et tverrfaglig prosjekt i løpet av høsten. Her jobber vi i grupper på tvers av linjene, med andre uttrykk enn vi vanligvis gjøre. Dans Musikal og Dans setter også opp en større forestilling etter jul.

Inspirasjon

Vi ser musikaler og danseforestillinger i Oslo og London, som gir oss inspirasjon til å skape selv!

Danselinja ble en plass hvor jeg fikk utfordre og utvikle meg selv innenfor alt som har med dans å gjøre, uten at noen skulle vurdere meg. Her havner man i et miljø hvor man bare backer hverandre, og man har frihet og ikke minst tid til å få til det man har lyst til å få til. Jeg sitter igjen med ny kunnskap om meg selv og andre, nye erfaringer innenfor dansefaget, og relasjoner jeg kommer til å ha med meg resten av livet.

Mattea

På danselinja opplevde jeg å være i et inspirerende dansemiljø, med variert undervisning i flotte lokaler. Jeg fikk muligheten til et eget koreografisk arbeid og en kjempebra langtur! Etter endt år på danselinja på Hedmarktoppen sitter jeg igjen med en hel sekk full av erfaringer, inntrykk, og en enda større danseglede! Jeg begynte på Skolen for Samtidsdans etter danselinja. Hvis du lurer på om du skal velge Hedmarktoppen til høsten, har jeg bare en ting å si: Gjør det!

Inger Marie

Året på danselinja på toppen var helt fantastisk! Jeg valgte den linja fordi at jeg hadde lyst til å prøve noe nytt. Jeg hadde ikke mye erfaring innen dans, men i løpet av året lærte jeg meg mange forskjellige dansestiler. Lærte mye av meg selv, og det å tørre å tørre å gi slipp på alle hemninger og bare danse. Det å kunne få reise til en annen verdensdel, og få lov til å hjelpe folk som trenger det, har gjort mitt syn på meg selv, og verden helt annerledes.

Jonas

Å gå på danselinjen på toppen var helt fantastisk! Jeg sitter igjen med så mange minner, variert og god danseerfaring, og venner jeg kommer til å ha resten av livet! Det jeg likte aller best med danselinjen på Toppen var det utrolig gode miljøet hvor vi alltid backer hverandre og løfter hverandre opp.

Helene Birgitte

Tid til å få til det man har lyst til å få til!

Danselinja ble en plass hvor jeg fikk utfordre og utvikle meg selv innenfor alt som har med dans å gjøre, uten at noen skulle vurdere meg. Her havner man i et miljø hvor man bare backer hverandre, og man har frihet og ikke minst tid til å få til det man har lyst til å få til. Jeg sitter igjen med ny kunnskap om meg selv og andre, nye erfaringer innenfor dansefaget, og relasjoner jeg kommer til å ha med meg resten av livet.

Inspirerende dansemiljø

På danselinja opplevde jeg å være i et inspirerende dansemiljø, med variert undervisning i flotte lokaler. Jeg fikk muligheten til et eget koreografisk arbeid og en kjempebra langtur! Etter endt år på danselinja på Hedmarktoppen sitter jeg igjen med en hel sekk full av erfaringer, inntrykk, og en enda større danseglede! Jeg begynte på Skolen for Samtidsdans etter danselinja. Hvis du lurer på om du skal velge Hedmarktoppen til høsten, har jeg bare en ting å si: Gjør det!

Et fantastisk år

Året på danselinja på toppen var helt fantastisk! Jeg valgte den linja fordi at jeg hadde lyst til å prøve noe nytt. Jeg hadde ikke mye erfaring innen dans, men i løpet av året lærte jeg meg mange forskjellige dansestiler. Lærte mye av meg selv, og det å tørre å tørre å gi slipp på alle hemninger og bare danse. Det å kunne få reise til en annen verdensdel, og få lov til å hjelpe folk som trenger det, har gjort mitt syn på meg selv, og verden helt annerledes.

Et miljø hvor man bare backer hverandre!

Å gå på danselinjen på toppen var helt fantastisk! Jeg sitter igjen med så mange minner, variert og god danseerfaring, og venner jeg kommer til å ha resten av livet! Det jeg likte aller best med danselinjen på Toppen var det utrolig gode miljøet hvor vi alltid backer hverandre og løfter hverandre opp.

Hva du kommer til å lære

Klassisk ballett: Gir deg styrke, smidighet og bedre teknikk.

Jazz:  En dynamisk dansestil full av energi!

Moderne/ samtidsdans: Uttrykksfull danseform der vi benytter oss av tyngdekraften.

Hip hop: Workshops og koreografier i ulike stiler og uttrykk.

Pilates: Skadeforebyggende styrketrening med fokus på pust og strekk.

Stretching: Lær å tøye riktig og effektivt.

Koreografi/Komposisjon og Improvisasjon: Lær å lage koreografi på en ny måte! 

Pedagogikk & Praksis: Du blir en tryggere danseinstruktør, og lærer og legge opp undervisning for ulike målgrupper.

Tematimer: Del tro og liv og få verktøy som gir deg personlig vekst.

 

En uke på danselinja

Ingen uke blir helt lik, men dette er et eksempel på ukeplan:

Mandag: Pilates & Pedagogikk

Tirsdag: Jazz & stretching // Tematime etter lunch

Onsdag: Moderne/ Ballett //Koreografi

Torsdag: Hip Hop

Fredag: Valgfag

 

Danseteknikk og erfaring

Hovedstilene på danselinja er jazz, moderne/samtidsdans og hip hop. Det vil også bli ballett- undervisning i løpet av året. Her bygger du styrke og smidighet, og prøver deg på nye sjangre. Noen har danset mye fra før, mens for andre er mye nytt. Vi begynner med grunnleggende teknikk de første ukene, og øker vanskelighetsgraden etterhvert. Med dans nesten hver dag, og store muligheter for egentrening, kan du ta til deg mye om du er motivert. Enten du ønsker å satse videre med dans, eller ønsker et friår der du endelig kan danse så mye du vil, er du hjertelig velkommen til danselinja! Elever som har gått dans på Toppen har søkt seg videre til skoler som Bårdar, Høyskolen for Dansekunst og Høyskolen Kristiania sin bachelor i dansekunst og musikkteater.

Linjelærer

Ragnhild Lohne Reinnsberg

er utdannet dans og drama-pedagog fra Universitetet i Agder og QUT i Brisbane Australia. Hun har jobbet freelance som skuespiller og danser, bl.a i Dyreparken og på prosjekter som «Project Dance» i London og «Dans på Stien». Ragnhild er også sertifisert pilatesinstruktør. Hun var med på å starte opp danselinja på Hedmarktoppen og er opptatt av at elevene skal få utvikle sitt eget uttrykk.

Info om skolen
Reise
Oslo:

Vi reiser til tigerstaden for opplevelser og inspirasjon! Her får vi inspirerende workshops, besøker danseskoler og ser forestillinger på scener som Operaen, Folketeateret eller Dansens Hus.

London:

På senhøsten drar vi på tur til London eller en annen storby i Europa, for å ta danseklasser og få nye impulser! Vi ser forestillinger og musikaler, og har egne workshops med dyktige instruktører. Disse dagene opplever vi byen på en helt ny måte!

Langtur skoleåret 23/24:

På langtur får du oppleve gleden av å hjelpe andre gjennom bistandsprosjekt og bli kjent med barn og unge i en annen kultur. Du vil få reise på andre siden av jorda, hvor du vil bli inspirert, engasjert og utfordret til å gjøre en forskjell. Du får komme tett på og bruke dansen til å glede andre. 

I løpet av turen skal vi også få oppleve strandliv, sol og sommer! 

De tidligere årene har danselinja reist til blant annet: Los Angeles, Miami, Mexico, Equador, Filippinene.

Kostnader
Gjestelærere

Marte Marie Nordal

er utdannet musikalartist fra Bårdar akademiet og NSKI. Hun har vært med i produksjoner som «Stjernekamp», «Jul i Blåfjell» og «Idrettsgallaen» Hun er tidligere elev og leder på Toppen, og har turnert verden rundt med dansen. Marte Marie er faglærer på Dans Musikal, og kommer til å undervise i Hip Hop og Jazz.

Emilie Fuglestad

er utdannet ved Norges Dansehøyskole som moderne/samtidsdanser. Hun har brederfaring som koreograf og utøvende danse kunstner. Emilie jobber som pedagog og med danseproduksjoner på «PS en arena for dans». Hun er tidligere elev og leder på Toppen og har vært fast gjestelærer de siste fem årene. Emilie kommer til å undervise i moderne/samtidsdans og koreografi/komposisjon og impro.

SØK DANS I DAG SØK DANS I DAG

Ta kontakt

Lurer du på noe er du hjertelig velkommen til å ta kontakt! Bruk skjemaet under eller ring linjelærer Ragnhild på mobil: 95064556

    Følg oss

    Se glimt fra hverdagen vår på Instagram