Musikk

Header_musikk
INSTRUMENT & STUDIO

Masterclass og workshops. Innspilling, miksing og produsering i flott studio.

BAND, KONSERTER & TURNÈ

Vi spiller i band, arrangerer konserter og drar på turnè. Vi har egne øvingslokaler med utstyr som er tilgjengelig for alle musikkelevene.

VI REISER

Vår store høsttur går til den fantastiske byen Budapest. Langturen går til eksotiske Jamaica i Karibien og til storbyen Los Angeles i USA. Les mer om alle turene våre under «Reise».

Instrument

Vi bruker mye tid på samspill. Det betyr mange muligheter til å bli utfordret, både på ditt eget instrument og instrumenter du ikke nødvendigvis har spilt mye på tidligere.

Band

Her får du mulighet til å spille i ulike band sammen med andre. Vil du prøve deg på ulike instrumenter, har du anledning til det. Konstruktive tilbakemeldinger og god oppfølging gir muligheten for en kontinuerlig utvikling gjennom skoleåret.

KonserterI løpet av skoleåret arrangerer musikklinja ulike konserter. Tema for konsertene varierer fra år til år, og dette får du selv være med å bestemme. I musikkformidlingstimene jobber vi praktisk med planlegging, forberedelse og gjennomføring av konserter. I løpet av året drar vi også på andres konserter for å bli underholdt og inspirert. Både store og up & coming artister er interessant.

Studio, Låtskriving og Musikkproduksjon

Prøv deg som musiker, produsent eller tekniker i studio. Vær med på låtskriverkurs og skriv egen musikk. Vi lærer hvordan man lager, fremfører og spiller inn musikk – fra start til ferdig produkt.

Workshops og Masterclass

Vi får besøk av ulike gjestelærere som bidrar både med ny kunnskap og inspirasjon. Vi ser frem til å invitere nye artister, musikere og kreative sjeler til å dele sin lidenskap med oss på MusikkToppen.

Sommeren før jeg startet på Hedmarktoppen visste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente av et folkehøyskoleår. Jeg kom til Hedmarktoppen uten å kjenne så mange. Det er rart å tenke på nå som jeg har fått venner for livet. Noe av det beste med året på Toppen var hverdagen. Det er alltid noe moro å finne på. Og det i trygge omgivelser. Jeg kan garantere at du vil møte folk som bryr seg. I hverdagen er det mye som skjer, samtidig som det er lagt til rette for at du kan dyrke dine talenter. Selv har jeg på musikklinjen lært meg mye av forberedelser til konserter og tid i studio. Et år på folkehøyskole er også tiden for å utfordre deg selv, og prøve nye tung. Etter timen er det mulig å bli med på aktiviteter for enhver smak. For min del har det vært utrolig moro å kunne holde på med musikk og samtidig være med på ishockeytrening. Til alle som ønsker et uforglemmelig år, søk Hedmarktoppen!

Kristian Søfteland

Mitt år som musikkelev på Hedmarktoppen. Det er vanskelig å beskrive året med få ord. Men det er spesielt to ting som satt dype spor. For det første var det rom til å utfordres og utvikles musikalsk. Når man spiller et fremmed instrument på konsert – da er mestringsfølelsen og adrenalinet til å ta og føle på. For det andre ble de relasjonene som oppsto i musikk-klasserommet: helt uerstattelig. For meg var klassen min som én stor eksemplarisk, vittig og kjærlig søskenflokk. Både utenfor og innenfor disse fire veggene fikk vi dele livets ekthet. Musikalske øyeblikk, eventyrlige minner, utsøkt mat, tårer og glede. Så satt vi sammen der da, i klasserommet, samlet rundt stearinlyset midt på bordet. Å slurpe i seg en kopp kaffe og kjenne smaken av hverdagslykken, det er toppen for meg.

Maja Klevstad

Jeg var egentlig litt redd for å gå et år på musikk. Å skulle prestere på piano gjorde meg skikkelig nervøs. Heldigvis ble jeg veldig positivt overrasket. Vi startet hver morgen med kaffe og gode samtaler. Dette la til rette for et utrolig godt og inkluderende klassemiljø. I klassen var vi mye mer opptatt av å heie på hverandre, enn å konkurrere i hvem som var best. Dette skapte spilleglede i stedet for prestasjonspress og dermed ble det å holde konserter utrolig gøy! Jeg lærte masse om musikk, samspill og band og hadde det samtidig utrolig gøy! På langtur til Jamaica gjorde vi bistandsarbeid og jeg fikk møte fantastiske mennesker jeg aldri kommer til å glemme. Hvis du vil ha et år med spilleglede, gode samtaler, ha tidenes lærer, reise og samtidig få venner for livet; da er musikklinja på Hedmarktoppen det beste valget du kan ta!

Benedikte Gausdal

275378025_685989609506972_8513602664554982294_n
Hva du kommer til å lære
Undervisning:
 • Instrument
 • Band
 • Samspill
 • Musikkformidling
 • Studio
 • Miksing
 • Produksjon
 • Elektronisk musikk
 • Låtskriving
 • Arrangering
 • Hørelære
 • Musikkteori
Praksis:
 • Konserter
 • Studioproduksjon
 • Låtskriverkurs
 • Gospelkor
 • Lovsangsteam
 • 3-4 uker på reise med turer i både inn- og utland.

 

Ett år på Musikklinjen gir deg blant annet:
 • Musikalske utfordringer
 • Fantastiske konsertopplevelser
 • Minnerike turer og reiser til spennende destinasjoner
 • Muligheter til å skape din egen musikk
 • Et inkluderende og inspirerende miljø med mye musikkglede
Reise
HØSTTUR:

Musikk drar til den fantastiske byen Budapest. Denne turen er kjent for både det ene og det andre, og selv om mange har forsøkt å beskrive den med ord så er det først etter at du selv har fått oppleve den at du forstår hva det dreier seg om. Stikkord er nydelig mat, fantastisk musikk, vakre bygninger, broer, mennesker, parker og statuer, masse liv og moro og ikke minst, herlig sosialt samvær. Må oppleves!

VINTERTUR:

På nyåret drar vi på MusikkToppens faste vintertur for å teste hyttelivet på fjellet med alpint, langrenn eller tid foran peisen. Alt etter hva en selv måtte foretrekke. Vi lover god stemning!

LANGTUR:

Langturen vår strekker seg gjerne over flere uker og inkluderer både bistandsarbeid, musikk- og kulturliv og fantastiske opplevelser gjennom et variert program som også inkluderer akkurat nok fritid til at du kan være litt eventyrer på egenhand. Destinasjonene kan variere fra år til år, og i år 2024 er det planlagt å dra til Jamaica i Karibien og til California i USA, med hovedsete i den eventyrlige byen Los Angeles. Dette er en tur for de kresne, og det er bare å glede seg!

VÅRTUR:

På vårparten reiser vi på avslutningstur hvor vi bare er sammen, koser oss og oppsummerer året som er gått. Denne turen går ofte over flere dager og legges til destinasjoner som ligger et stykke unna. Destinasjoner kan variere fra år til år, og kanskje får du være med å bestemme hvor turen skal gå til neste år…

DIVERSE UTFLUKTER:

I starten av året drar vi på tur sammen for å bli bedre kjent som klasse. Det er en kortere tur over et par dager, og er en god start på høsten.

Vi drar med jevne mellomrom ut på mindre utflukter i lokalområdet i jakten på en ny god opplevelse. Det kan være alt i fra en tur ut for et bedre måltid og sosialt fellesskap til en konsert vi blir enige om at vi må få med oss. Gjerne en kombinasjon av begge.

Opptakskriterier

I utgangspunktet krever vi ikke dokumenterte ferdigheter i musikkfaget, men dersom flere konkurrerer om ledige plasser vil de med best dokumenterte ferdigheter bli foretrukket.

Info om skolen
Kostnader
SØK MUSIKK I DAG SØK MUSIKK I DAG

Ta kontakt

Send spørsmål du har eller en melding til musikklærer Erlend Peter her!

  Følg oss

  Se glimt fra hverdagen vår på Instagram