Kreativ Barista

Header_krativ barista
De gode smakene

Sammen leter vi frem de unike smakene fra kontinentene med de ulike bryggermetodene.

De gode stedene

Reiser til inspirerende byer, nyskapende miljøer og vakker natur.

De gode øyeblikkene

Vi skaper, oppsøker og nyter.

Kreativ Barista

Velkommen til et år med skapende prosjekter og kaffe-undervisning!
Her kan du lære, trene og bli skikkelig god, enten du har drevet med kaffe før eller ikke.
En dag i uka, av og til mer, er satt av til kaffens univers, og de andre dagene er det kreative prosjekter.
Miljøet er inspirerende hvor vi lærer av erfarne baristaer og kaffekjennere. Det viktigste er ikke hva du kan fra før, men om du er motivert for å lære og  utvikle smalsløkene dine!
I de kreative timene skal alle få utvikle seg fra det stedet de er på, og få prøve seg på ulike teknikker og prosjekter.

Om du ønsker å bruke enda mer tid til din fordypning, vil dette også være mulig.

De kreative prosjektene strekker seg fra to dager til to uker med temaundervisning/ praktisk jobbing. Kreativ Barista og Kreativ Foto slås sammen i kreativ- timene som utgjør 3 dager i uka.

Vi har et stort klasserom med kafébord, sofagrupper og vår egen kaffebar i tillegg til atelier og fotostudio.

Å gå på kreativ barista var en nydelig livstilværelse hvor jeg bare nøt livet. At kreativitet var så mye mer enn bare å tegne og male overrasket meg da jeg egentlig ikke er så glad i den form for kreativitet. I løpet av året lærte jeg meg å like akvarell og akrylmaling, og ikke minst så fikk jeg en stor kjærlighet for kaffe. Å få et så godt utgangspunkt for å utvikle seg innenfor noe la et godt grunnlag for at jeg kunne lære så mye jeg ville om kaffe. Å lære og lage god kaffe, både espressobasert og håndbrygg, er utrolig gøy og får fram mestringsfølelsen jevnt og trutt.

Hedmarktoppen. Wow, for et sted! For meg er det sykt å tenke på at det finnes steder som dette. På kreativ barista har jeg fått skape og utfolde meg på mange måter. Jeg har fått muligheten til å vokse i troen min og blitt bedre kjent med Gud. Jeg har blitt utfordret på så mange måter, både i tro, kreativitet og kaffelaging. Toppen er et sted hvor jeg er omringet av fantastiske mennesker hver dag, som jeg kan få oppleve så mye forskjellig med, og få ha med meg resten av livet. Har ikke annet å si enn at jeg anbefaler Hedmarktoppen og kreativ barista på det sterkeste!

Å gå på kreativ barista var en nydelig livstilværelse hvor jeg bare nøt livet. At kreativitet var så mye mer enn bare å tegne og male overrasket meg da jeg egentlig ikke er så glad i den form for kreativitet. I løpet av året lærte jeg meg å like akvarell og akrylmaling, og ikke minst så fikk jeg en stor kjærlighet for kaffe. Å få et så godt utgangspunkt for å utvikle seg innenfor noe la et godt grunnlag for at jeg kunne lære så mye jeg ville om kaffe. Å lære og lage god kaffe, både espressobasert og håndbrygg, er utrolig gøy og får fram mestringsfølelsen jevnt og trutt.

Hedmarktoppen. Wow, for et sted! For meg er det sykt å tenke på at det finnes steder som dette. På kreativ barista har jeg fått skape og utfolde meg på mange måter. Jeg har fått muligheten til å vokse i troen min og blitt bedre kjent med Gud. Jeg har blitt utfordret på så mange måter, både i tro, kreativitet og kaffelaging. Toppen er et sted hvor jeg er omringet av fantastiske mennesker hver dag, som jeg kan få oppleve så mye forskjellig med, og få ha med meg resten av livet. Har ikke annet å si enn at jeg anbefaler Hedmarktoppen og kreativ barista på det sterkeste!

Hva du kommer til å lære

KAFFE 4 timer i uka:

 • Liker du kaffe, vil utforske og lære mer om det?
 • Lær å lage espresso, cortado, flat white og de andre espressobaserte drikkene
 • Latte art
 • Håndbrygg: Aeropress, Chemex, Hario V60
 • Praksis på kaffebar
 • Grunderskap, hvordan skape sin egen bedrift?
 • Lær å brenne kaffe

KREATIVITET 13 timer i uka:

 • Tegning, skisse
 • Oppussing og design
 • Grafisk design
 • Magasin
 • Entreprenørskap
 • Akryl og akvarellmaling
 • Eksponeringdesign
 • Urban design, trend og konsept
 • Bokbinding
Reise

Turer:

 • Septembertur til Barcelona eller Amsterdam
 • Desembertur til en storby i Europa
 • Langtur til New York, Jamaica og Hawaii eller New York, Jamaica og Miami

Høstdestinasjonene byr på trendy og nyskapende miljøer. Kamera er med overalt, en kaffebar er alltid i nærheten, og jammen finner vi stadig vintage-skatter også! Vi leter etter nye konsepter og inspirasjon, og finner det overalt! Hvilke byer vi velger, bestemmes av budsjett, flypriser og stemningen i klassen.

 

Langtur:

Klassene på Hedmarktoppen velger selv hvor de reiser, og klassen vår velger stedene som byr på mest inspirasjon, kreativitet og konseptutvikling for både foto, barista og vintage. Vi oppsøker kule museum, kafeer, kunst-utsalg og vakre bygninger. Dette kombinert med vakker natur i varme områder, gir full uttelling. Vi vil gi deg en rå tur med nye opplevelser, bra fagtilbud og dager med mening hvor vi jobber med bistand i samarbeid med kirker eller organisasjoner. Vi oppsøker storbyer i USA hvor vi besøker bydelene som er i forkant av utviklingen, og oppdager og nyter alt av inspirasjon. Bistandsdelen blir enten i Jamaica eller på Hawaii, hvor vi jobber blant fattige, hjemløse og barn på barnehjem. Vi har kreative workshops og aktiviteter, i tillegg til at vi pusser opp på stedene de bor. Dette gjør noe med oss og er veldig meningsfullt. Vi nyter også den vakre naturen, de nye smakene og de herlige folka.

Linjelærer

Linn Byberg

Adjunkt m fagene forming, kunsthistorie og mac-design. Grunder, barista og eier av interiør/ klesbutikk/ kafe og kaffebar. 
Elsker å skape og lage god stemning, se vakre ting, bli inspirert av nye miljøer og flinke folk, lukte på engelske roser, lese gode bøker og se bra filmer.

Gjestelærere

Geir Byberg

Rektor på Hedmarktoppen. Kaffesomelier, kaffenerd med masse sertifiseringer og eier av Professo kaffebar og andre bedrifter. Glad i kvalitet og utvikling, og han er ansvarlig for kaffeundervisningen på Barista og er også en inspirerende underviser.

Anniken Hypponen Byberg

Eier av  Poppe i Hamar; dama er en dyktig fotograf og også ivrig barista. Har jobbet mange år som  bryllupsfotograf og gjør ofte babyshoots. Hun er hovedlærer for fotoundervisningen, og hun vil også introdusere sitt store nettverk av fotografer for klassen.

Brian Kooth

Daglig leder på Larsen i Hamar, og ivrig kaffe-entusiast og barista som tar kaffe på alvor. Egentlig canadier, men har blitt fast inventar i Norge. Har deltatt og kommet til finalen i NM i kaffekunst to ganger.

GJESTELÆRERE
(Barista og Foto)

Kristin Stubberud

Frilans illustratør og grafisk designer  utdannet fra KiO( Kunsthøyskolen i Oslo). 
 Leken, veldig kreativ og dyktig, og hun er kreativ leder for magasinet klassen lager.
 Kristin var selv elev på kreativ og miljøarbeider på skolen.

Filip Byberg

Bachelor i markedsføring og merkevarebygging, men liker svært godt å tegne, male, og særlig street art/ graffiti. Har startet eget firma med kompis som har mange graffitioppdrag. Filip kommer med bagen full av cans for å spraye med klassen.

Laken Sandrød

Opprinnelig fra Texas, men har i blitt i Norge pga kjærligheten. Er dyktig på alt som har med kreativitet og god stil å gjøre. Hun er 4.generasjons bokbinder, og hun vil lære deg å binde bøker fra bunnen.

Benedicte Rogers

Utdannet AD, og bor og jobber ut fra Hawaii. Var elev og leder på kreativ etter videregående. Dyktig tegner og maler, utvikler nettsider og generelt meget kreativ. Hun kommer helt til Hamar for å være leder for kalenderprosjektet ved skolestart. 

Kostnader
Info om skolen
SØK KREATIV BARISTA I DAG SØK KREATIV BARISTA I DAG

Ta kontakt

Har du spørsmål bruk skjemaet under for å ta kontakt med kreativ lærer Linn

  Følg oss

  Se glimt fra hverdagen vår på Instagram