Kreativ Vintage

Skattejakt

Sammen leter vi frem de unike skattene.

Konsept

Bli med å bygge et bærekraftig konsept der gjenbruk av klær, møbler og accessories er kjernen.

Utvikling

Ved å være innovative og fremoverlent finner vi de beste løsningene, som driver gjenbrukskonseptet til nye høyder.

Kreativ Vintage

Velkommen til et år med skapende prosjekter og bli med å skape et spennende gjenbrukskonsept!

Drømmer du om å starte for deg selv? Bygge opp en egen merkevare? Elsker du gjenbruk, vintageskatter og brenner du for en mer bærekraftig fremtid? Da er denne nye, og innovative linjen for deg!

Vi har tett samarbeid med NLM som driver Hamars kuleste gjenbrukskonsept!

Vi har et stort, lyst og luftig klasserom med kafébord, sofagrupper og vår egen kaffebar i tillegg til atelier og fotostudio. Gjenbrukskonseptet har beliggenhet i sentrum av Hamar, og her vil Kreativ Vintage bruke mye av undervisningstiden sin. Klassen kjøres opp og ned hit ved behov.

Om du ønsker å bruke enda mer tid til din fordypning, vil dette også være mulig.

Ellers legges året i stor grad opp i periodeundervisning på den kreative delen, slik at du får prøvd ulike uttrykk og teknikker de forskjellige ukene (akryl, akvarell, grunderskap mm). Prosjektene strekker seg fra to dager til to uker med temaundervisning/ praktisk jobbing. Kreativ Barista, Kreativ Foto og Kreativ Vintage slås sammen i selve kreativ- timene som utgjør mellom 12-14 t i uka.

Året på Hedmarktoppen og på kreativ foto har vore morosamt og utruleg lærerikt. Eg har lært mykje om meg sjølv og andre ved å bu på internat, samtidig som eg har fått utvikla mine interesser. Eg har blive sikrare på foto, men også lært kor digg det er å kunne ta bilde og skape noko utan å bli vurdert og utan press! Eg trur det er sunt at ein lærer seg å kunne gjere noko utan og måtte prestere noko for andre, men berre gjere det for seg sjølv fordi ein sjølv vil og får glede av det. Eg har fått mykje betre tid og moglegheit til å bli betre kjent med Gud i år også. Arbeidd med å prioritert Gud i kvardagen og jobbe med å ha med meg Gud, uansett kva, det er noko som har vore veldig digg!

Liv-Yuan Reinsviki

Hedmarktoppen folkehøyskole er noe helt for seg selv, og valget om å gå her er noe jeg aldri kommer til å angre på. Det har gitt meg så mye erfaring, vennskap, livskunnskap og opplevelser jeg aldri ville vært foruten. Jeg har lært masse om andre kulturer og sett hva verden har å by på. I timene har jeg hatt det utrolig gøy og gjort det jeg elsker mest. Jeg har lært masse interessant innen kreativitet og foto, og blitt utfordret i trygge omgivelser. Det er nettopp det Hedmarktoppen er; trygt. Det er et varmt, godt og kjærlig sted med rom for vekst. Jeg har blitt bedre kjent med Gud, og blitt tryggere på troa mi. Det er noe med dette stedet, det må oppleves!

Judith Mathilde Bjørkå Flatin

Året på Hedmarktoppen og på kreativ foto har vore morosamt og utruleg lærerikt. Eg har lært mykje om meg sjølv og andre ved å bu på internat, samtidig som eg har fått utvikla mine interesser. Eg har blive sikrare på foto, men også lært kor digg det er å kunne ta bilde og skape noko utan å bli vurdert og utan press! Eg trur det er sunt at ein lærer seg å kunne gjere noko utan og måtte prestere noko for andre, men berre gjere det for seg sjølv fordi ein sjølv vil og får glede av det. Eg har fått mykje betre tid og moglegheit til å bli betre kjent med Gud i år også. Arbeidd med å prioritert Gud i kvardagen og jobbe med å ha med meg Gud, uansett kva, det er noko som har vore veldig digg!

Liv-Yuan Reinsviki

Hedmarktoppen folkehøyskole er noe helt for seg selv, og valget om å gå her er noe jeg aldri kommer til å angre på. Det har gitt meg så mye erfaring, vennskap, livskunnskap og opplevelser jeg aldri ville vært foruten. Jeg har lært masse om andre kulturer og sett hva verden har å by på. I timene har jeg hatt det utrolig gøy og gjort det jeg elsker mest. Jeg har lært masse interessant innen kreativitet og foto, og blitt utfordret i trygge omgivelser. Det er nettopp det Hedmarktoppen er; trygt. Det er et varmt, godt og kjærlig sted med rom for vekst. Jeg har blitt bedre kjent med Gud, og blitt tryggere på troa mi. Det er noe med dette stedet, det må oppleves!

Judith Mathilde Bjørkå Flatin

Hva du kommer til å lære

Kreativ Vintage 6 timer i uka:

 • Hvordan skape et attraktivt konsept
 • Gjenbruk og bærekraft
 • Redesign
 • Finn skatter
 • Prisetting av varer
 • Økonomistyring
 • Kafèdrift
 • Teamarbeid – et samspill mellom frivillige og ansatte
 • Kreativitet

KREATIVITET 14 timer i uka:

 • Tegning, skisse
 • Oppussing og design
 • Grafisk design
 • Magasin
 • Entrepenørskap
 • Akryl og akvarellmaling
 • Eksponeringdesign
 • Urban design, trend og konsept
 • Bokbinding
Reise

Turer:

 • Septembertur til Barcelona eller Amsterdam
 • Desembertur til en storby i Europa
 • Langtur til New York, Jamaica og Hawaii eller New York, Jamaica og Miami

Høstdestinasjonene byr på trendy og nyskapende miljøer. Kamera er med overalt, en kaffebar er alltid i nærheten, og jammen finner vi stadig vintage-skatter også! Vi leter etter nye konsepter og inspirasjon, og finner det overalt! Hvilke byer vi velger, bestemmes av budsjett, flypriser og stemningen i klassen.

 

Langtur:

Klassene på Hedmarktoppen velger selv hvor de reiser, og klassen vår velger stedene som byr på mest inspirasjon, kreativitet og konseptutvikling for både foto, barista og vintage. Vi oppsøker kule museum, kafeer, kunst-utsalg og vakre bygninger. Dette kombinert med vakker natur i varme områder, gir full uttelling. Vi vil gi deg en rå tur med nye opplevelser, bra fagtilbud og dager med mening hvor vi jobber med bistand i samarbeid med kirker eller organisasjoner. Vi oppsøker storbyer i USA hvor vi besøker bydelene som er i forkant av utviklingen, og oppdager og nyter alt av inspirasjon. Bistandsdelen blir enten i Jamaica eller på Hawaii, hvor vi jobber blant fattige, hjemløse og barn på barnehjem. Vi har kreative workshops og aktiviteter, i tillegg til at vi pusser opp på stedene de bor. Dette gjør noe med oss og er veldig meningsfullt. Vi nyter også den vakre naturen, de nye smakene og de herlige folka.

Linjelærer

Linn Byberg

Adjunkt m fagene forming, kunsthistorie og mac-design. Grunder, barista og eier av interiør/ klesbutikk/ kafe og kaffebar. 
Elsker å skape og lage god stemning, se vakre ting, bli inspirert av nye miljøer og flinke folk, lukte på engelske roser, lese gode bøker og se bra filmer.

Info om skolen
Kostnader
SØK KREATIV VINTAGE I DAG SØK KREATIV VINTAGE I DAG

Ta kontakt

Har du spørsmål bruk skjemaet under for å ta kontakt med kreativ lærer Linn

  Følg oss

  Se glimt fra hverdagen vår på Instagram