Kreativ Foto

Header_krativ foto
Inspirasjon

Å lete og finne øyeblikkene som tenner og setter spor

Opplevelser

Vi reiser til steder og miløer som utmerker seg, som er nyskapende og vakre

Fellesskap

Sammen skaper vi rommet vi trives og vokser i

Kreativ Foto

Velkommen til et år med skapende prosjekter og foto-undervisning!
Her kan du lære, trene og bli skikkelig god, enten du har erfaring med fotografi eller ikke.
Miljøet er inspirerende hvor vi lærer av erfarne fotografer og influencere. Det viktigste er ikke hva du kan fra før, men om du er motivert for å lære og  utvikle ferdighetene dine!
1 dag i uka fordyper du deg i grunnleggende  fotokunnskap. Noen ganger prosjekter på tre dager.
Du vil få kunnskap om kamera, redigering og lyssetting. Vi vil jobbe med produktfoto, stylet shoots, babyfotografering, portrett, posering, fange bevegelser, dronefotografering og mye mer.
I de kreative timene skal alle få utvikle seg fra det stedet de er på, og få prøve seg på ulike teknikker og prosjekter.

De kreative prosjektene strekker seg fra to dager til to uker med temaundervisning/ praktisk jobbing. Kreativ Barista og Kreativ Foto slås sammen i kreativ- timene som utgjør 3 dager i uka.
Vi har et stort klasserom med kafébord, sofagrupper og vår egen kaffebar i tillegg til atelier og fotostudio.

Om du ønsker å bruke enda mer tid til din fordypning, vil dette også være mulig.

Ellers legges året i stor grad opp i periodeundervisning på den kreative delen, slik at du får prøvd ulike uttrykk og teknikker de forskjellige ukene. (akryl, akvarell, grunderskap mm) Prosjektene strekker seg fra to dager til to uker med temaundervisning/ praktisk jobbing.
Kreativ Barista og Kreativ Foto slås sammen i selve kreativ- timene som utgjør mellom 12-14 t i uka.

I vårt flotte klasserom på skolen og ute på ekskusjoner vil du få mange muligheter til å utvikle deg. På toppen utfolder vi oss i stort, lyst og klasserom med mange kafébord, sofagrupper og vår egen kaffebar. Vi har en del fotoutstyr som blitzer og lysbokser, og et studio med backdrop som funker perfekt til fotoshooter står og venter på deg!

Året på Hedmarktoppen og på kreativ foto har vore morosamt og utruleg lærerikt. Eg har lært mykje om meg sjølv og andre ved å bu på internat, samtidig som eg har fått utvikla mine interesser. Eg har blive sikrare på foto, men også lært kor digg det er å kunne ta bilde og skape noko utan å bli vurdert og utan press! Eg trur det er sunt at ein lærer seg å kunne gjere noko utan og måtte prestere noko for andre, men berre gjere det for seg sjølv fordi ein sjølv vil og får glede av det. Eg har fått mykje betre tid og moglegheit til å bli betre kjent med Gud i år også. Arbeidd med å prioritert Gud i kvardagen og jobbe med å ha med meg Gud, uansett kva, det er noko som har vore veldig digg!

Liv-Yuan Reinsviki

Hedmarktoppen folkehøyskole er noe helt for seg selv, og valget om å gå her er noe jeg aldri kommer til å angre på. Det har gitt meg så mye erfaring, vennskap, livskunnskap og opplevelser jeg aldri ville vært foruten. Jeg har lært masse om andre kulturer og sett hva verden har å by på. I timene har jeg hatt det utrolig gøy og gjort det jeg elsker mest. Jeg har lært masse interessant innen kreativitet og foto, og blitt utfordret i trygge omgivelser. Det er nettopp det Hedmarktoppen er; trygt. Det er et varmt, godt og kjærlig sted med rom for vekst. Jeg har blitt bedre kjent med Gud, og blitt tryggere på troa mi. Det er noe med dette stedet, det må oppleves!

Judith Mathilde Bjørkå Flatin

Året på Hedmarktoppen og på kreativ foto har vore morosamt og utruleg lærerikt. Eg har lært mykje om meg sjølv og andre ved å bu på internat, samtidig som eg har fått utvikla mine interesser. Eg har blive sikrare på foto, men også lært kor digg det er å kunne ta bilde og skape noko utan å bli vurdert og utan press! Eg trur det er sunt at ein lærer seg å kunne gjere noko utan og måtte prestere noko for andre, men berre gjere det for seg sjølv fordi ein sjølv vil og får glede av det. Eg har fått mykje betre tid og moglegheit til å bli betre kjent med Gud i år også. Arbeidd med å prioritert Gud i kvardagen og jobbe med å ha med meg Gud, uansett kva, det er noko som har vore veldig digg!

Liv-Yuan Reinsviki

Hedmarktoppen folkehøyskole er noe helt for seg selv, og valget om å gå her er noe jeg aldri kommer til å angre på. Det har gitt meg så mye erfaring, vennskap, livskunnskap og opplevelser jeg aldri ville vært foruten. Jeg har lært masse om andre kulturer og sett hva verden har å by på. I timene har jeg hatt det utrolig gøy og gjort det jeg elsker mest. Jeg har lært masse interessant innen kreativitet og foto, og blitt utfordret i trygge omgivelser. Det er nettopp det Hedmarktoppen er; trygt. Det er et varmt, godt og kjærlig sted med rom for vekst. Jeg har blitt bedre kjent med Gud, og blitt tryggere på troa mi. Det er noe med dette stedet, det må oppleves!

Judith Mathilde Bjørkå Flatin

Hva du kommer til å lære

FOTO 4 timer i uka:

 • Kamera og kamerabruk
 • Moodboard —> fra idé til produkt
 • Arbeidsflyt og etterarbeid
 • Adobe Photoshop og Lightroom
 • Lys og lysets egenskaper
 • Studio
 • Utstilling
 • Posering
 • Reiser til locations i inn- og utland med fotografer.
 • Internasjonale fotografer som gjestelærere

KREATIVITET 14 timer i uka:

 • Tegning, skisse
 • Oppussing og design
 • Grafisk design
 • Magasin
 • Entrepenørskap
 • Akryl og akvarellmaling
 • Eksponeringdesign
 • Urban design, trend og konsept
 • Bokbinding
Reise

Turer:

 • Septembertur til Barcelona eller Amsterdam
 • Desembertur til en storby i Europa
 • Langtur til New York, Jamaica og Hawaii eller New York, Jamaica og Miami

Høstdestinasjonene byr på trendy og nyskapende miljøer. Kamera er med overalt, en kaffebar er alltid i nærheten, og jammen finner vi stadig vintage-skatter også! Vi leter etter nye konsepter og inspirasjon, og finner det overalt! Hvilke byer vi velger, bestemmes av budsjett, flypriser og stemningen i klassen.

 

Langtur:

Klassene på Hedmarktoppen velger selv hvor de reiser, og klassen vår velger stedene som byr på mest inspirasjon, kreativitet og konseptutvikling for både foto, barista og vintage. Vi oppsøker kule museum, kafeer, kunst-utsalg og vakre bygninger. Dette kombinert med vakker natur i varme områder, gir full uttelling. Vi vil gi deg en rå tur med nye opplevelser, bra fagtilbud og dager med mening hvor vi jobber med bistand i samarbeid med kirker eller organisasjoner. Vi oppsøker storbyer i USA hvor vi besøker bydelene som er i forkant av utviklingen, og oppdager og nyter alt av inspirasjon. Bistandsdelen blir enten i Jamaica eller på Hawaii, hvor vi jobber blant fattige, hjemløse og barn på barnehjem. Vi har kreative workshops og aktiviteter, i tillegg til at vi pusser opp på stedene de bor. Dette gjør noe med oss og er veldig meningsfullt. Vi nyter også den vakre naturen, de nye smakene og de herlige folka.

Linjelærer

Linn Byberg

Adjunkt m fagene forming, kunsthistorie og mac-design. Grunder, barista og eier av interiør/ klesbutikk/ kafe og kaffebar. 
Elsker å skape og lage god stemning, se vakre ting, bli inspirert av nye miljøer og flinke folk, lukte på engelske roser, lese gode bøker og se bra filmer.

Gjestelærere

Anniken Hypponen Byberg

Leder Poppe Kaffe og Cocktails i Hamar; dama er en dyktig barista og ivrig bak kamera. Har gjort mye bryllupsfotografier og babyshoots, og kommer til å være lærer både for fotogjengen og i baristatimene.

Anna and Gregory Woodman

Et herlig og dyktig fotografpar som bor i San Diego i USA, men som reiser på oppdrag rundt i verden stadig vekk. De har blitt glade i Norge og klassa, og kommer til toppen i løpet av året! Gled dere til å møte de, de deler villig av kunnskap og livserfaring!

Samuel Taipale

Fotograf fra Finland, nå bosatt i Norge, men som reiser verden rundt på foto-oppdrag. Han har gjort seg bemerket som dyktig bryllupsfotograf i hjemlandet, og er nå mest kjent som instakjendis!

Lise Skjæeaasen

Lise er fotograf som er med på mange spennende prosjekter! Hun jobber i PSdance og for Hedmark teater, og fanger vakre øyeblikk i deres produksjoner. Hun er dyktig og kreativ som få. Har hatt sitt eget studio i flere år, og vil lære deg nettopp fotografering i studio.

Joel Hypponen

Joel jobber freelance og har oppdrag for Canon og andre store firma innen film og foto. Han reiser land og strand rundt for å finne det rette stedet og det rette øyeblikket.

Benedikte Vederhus

Benedikte var elev og leder på skolen her, og fortsatte med foto etterpå. Er utdannet innen fotografi og film og jobber nå freelance. Hun har filmet mange bryllup og har alltid med seg et morsomt prosjekt når hun kommer til skolen!

Gjestelærere Kreativ

Kristin Stubberud

Frilans illustratør og grafisk designer  utdannet fra KiO( Kunsthøyskolen i Oslo). 
 Leken, veldig kreativ og dyktig, og hun er kreativ leder for magasinet klassen lager.
 Kristin var selv elev på kreativ og miljøarbeider på skolen.

Filip Byberg

Bachelor i markedsføring og merkevarebygging, men liker svært godt å tegne, male, og særlig street art/ graffiti. Har startet eget firma med kompis som har mange graffitioppdrag. Filip kommer med bagen full av cans for å spraye med klassen.

Laken Sandrød

Opprinnelig fra Texas, men har i blitt i Norge pga kjærligheten. Er dyktig på alt som har med kreativitet og god stil å gjøre. Hun er 4.generasjons bokbinder, og hun vil lære deg å binde bøker fra bunnen.

Benedicte Rogers

Utdannet AD, og bor og jobber ut fra Hawaii. Var elev og leder på kreativ etter videregående. Dyktig tegner og maler, utvikler nettsider og generelt meget kreativ. Hun kommer helt til Hamar for å være leder for kalenderprosjektet ved skolestart.

Kostnader
Info om skolen
SØK KREATIV FOTO I DAG SØK KREATIV FOTO I DAG

Ta kontakt

Har du spørsmål bruk skjemaet under for å ta kontakt med kreativ lærer Linn

  Følg oss

  Se glimt fra hverdagen vår på Instagram