Header
FORESTILLINGER

Opplev gleden i å formidle med hele deg!

OPPLEVELSER

Musikaltur til London og Langtur til L.A & Hawaii!

GODT MILJØ

I trygge rammer skal vi utfordre oss selv! Skuespillteknikk, ulike dansestiler, impro, ensemble

Dette er et år på dans musikal

Er du glad i å danse, men også glad i skuespill og sang?
Da er denne linja perfekt for deg!

Her vil du få mulighet til å utvikle deg som danser og musikalartist i et godt miljø.
I trygge rammer skal vi slippe oss løs, utforske, skape og formidle. Det er en fordel med noe erfaring, men sterk motivasjon for å lære noe nytt er det viktigste!

Danselinja og Dans Musikal har mange felles fag, og blir en god gjeng som samarbeider om ulike prosjekter og forestillinger.

En uke på dans musikal

Som elev på dans musikal fordyper du deg i skuespillerteknikk, sang/dans, og impro en dag i uka. Tre dager i uka er du sammen med danselinja og får undervisning og workshops i bredt spekter av sjangere som blant annet jazz, hiphop, pilates, noe moderne og ballett. Vi trener styrke og tøyer og lærer ulike koreografier. I tillegg settes det av tid til prosjektarbeid 2 timer i uka. Vi har et flott dansestudio og et loftstudio, i tillegg til et klasserom med sofagruppe.

Forestillinger

Som elev på Dans musikal får du mye sceneerfaring. Vi arbeider prosjektbasert – alltid frem mot en opptreden eller forestilling. I løpet av året samarbeider vi med kreativ og musikklinja. Her jobber vi i grupper på tvers av linjene, med andre uttrykk enn vi vanligvis gjør. Dans Musikal og Dans setter også opp en større forestilling etter jul.

Inspirasjon

Vi ser musikaler og danseforestillinger i Oslo og London, som gir oss inspirasjon til å skape selv!

Hvem er linja for? 

Enten du ønsker å satse videre med dans/musikal, eller ønsker et friår der du endelig kan holde på med dette så mye du vil, er du hjertelig velkommen til oss!

Elever som har gått Dans Musikal på Toppen har søkt seg videre til skoler som Bårdar og Høyskolen Kristiania sin bachelor i musikkteater.

Jeg føler meg så heldig og takknemlig for dette året! På dans-musikal fikk jeg gjøre det jeg elsker hver dag. Danse, synge og henge med de som har vist seg å bli mine beste venner! Det har vært utrolig gøy å få kombinere dans og musikal med den sosiale hverdagen på Hedmarktoppen. Jeg visste ikke hvor mye jeg trengte akkurat et sånt år! Dans og musikal har blitt gøy igjen. Undervisningen legges tilrette, så alle får kjenne mestringsfølelse. Det er et stort fokus på å finne glede i å danse og synge, utvikle seg i sitt tempo og ikke minst skape et gøy år sammen. Jeg sitter igjen med utrolig mange gode minner. Dette er et år jeg anbefaler til alle jeg møter som står i valget. Jeg føler meg bare så utrolig heldig og velsignet som fikk oppleve dette! Hedmarktoppen føles ut som hjemme.

Celine

Jeg ville begynne på Hedmarktoppen fordi jeg trengte et friår og hadde hørt så mye bra om skolen, spesielt miljøet. Jeg gikk danselinja på videregående og kunne ikke forestille meg et år uten dans, derfor var det perfekt at skolen jeg ville begynne på hadde denne linja. Jeg syns det beste var muligheten til å danse hver dag i et trygt og hyggelig miljø, uten spisse albuer og konkurranse. Det var også utrolig bra at alle ble utfordret både teknisk og kreativt på sitt eget nivå. Nå går jeg på Bårdar Akademiet i Oslo og studerer Musikkteater. Jeg vil absolutt anbefale danselinja!

Hanna

Hva du kommer til å lære

Jazz: en dynamisk dansestil full av rytme og intensitet!

Musikaljazz: Syng og dans på samme tid! 

Hip hop: Workshops og koreografier i ulike stiler og uttrykk.

Kor/Ensemble: Sang og harmoni i gruppe.

Skuespillerteknikk: med utgangspunkt i Method Acting og Meisner. 

Sans/Impro: Øvelser og lek der du får bli bedre kjent med skuespilleren i deg.

Viewpoints: verktøy for komposisjon for å utvikle spennende scenekunst. 

Bevegelsesfag: slipp kreativiteten løs og opplev å formidle uten ord.  

Pilates: Styrketrening som hjelper deg å finne senter, bli bevisst på pust og strekk. 

Stretching: Gjennom året kan du bli mykere og gi kroppen enda flere muligheter til å uttrykke seg!

Pedagogikk & Praksis: Du blir en tryggere danseinstruktør, og lærer og legge opp undervisning for ulike målgrupper. 

Tematimer: Her bygger vi fellesskapet i klassen, deler liv og tro, og har fokus på personlig vekst. 

Reise
Oslo:

Vi reiser til tigerstaden for opplevelser og inspirasjon! Her får vi inspirerende workshops, besøker danseskoler og ser forestillinger på scener som Operaen, Folketeateret eller Dansens Hus.

London:

På senhøsten drar vi på tur til London eller en annen storby i Europa, for å ta danseklasser og få nye impulser! Vi ser forestillinger og musikaler, og har egne workshops med dyktige instruktører. Disse dagene opplever vi byen på en helt ny måte!

Langtur skoleåret 23/24:

På langtur får du oppleve gleden av å hjelpe andre gjennom bistandsprosjekt og bli kjent med barn og unge i en annen kultur. Du vil få reise på andre siden av jorda, hvor du vil bli inspirert, engasjert og utfordret til å gjøre en forskjell. Du får komme tett på og bruke dansen til å glede andre. 

I løpet av turen skal vi også få oppleve strandliv, sol og sommer! 

De tidligere årene har danselinja reist til blant annet: Los Angeles, Miami, Mexico, Equador, Filippinene.

Linjelærer

Marte Marie Nordal

er utdannet musikalartist fra Bårdar akademiet og NSKI. Hun har vært med i produksjoner som «Stjernekamp», «Jul i Blåfjell» og «Idrettsgallaen» Hun er tidligere elev og leder på Toppen, og har turnert verden rundt med dansen. Marte Marie er faglærer på Dans Musikal, og kommer til å undervise i Hip Hop og Jazz.

Kostnader
Opptakskriterier

I utgangspunktet krever vi ikke dokumenterte ferdigheter i musikkfaget, men dersom flere konkurrerer om ledige plasser vil de med best dokumenterte ferdigheter bli foretrukket.

Info om skolen
Gjestelærere

Ragnhild Lohne Reinsberg

er utdannet dans og drama-pedagog fra Universitetet i Agder og QUT i Brisbane Australia. Hun har jobbet freelance som skuespiller og danser, bl.a i Dyreparken og på prosjekter som «Project Dance» i London og «Dans på Stien». Ragnhild er også sertifisert pilatesinstruktør. Hun var med på å starte opp danselinja på Hedmarktoppen og er opptatt av at elevene skal få utvikle sitt eget uttrykk

Emilie Fuglestad

er utdannet ved Norges Dansehøyskole som moderne/samtidsdanser. Hun har brederfaring som koreograf og utøvende danse kunstner. Emilie jobber som pedagog og med danseproduksjoner på «PS en arena for dans». Hun er tidligere elev og leder på Toppen og har vært fast gjestelærer de siste fem årene. Emilie kommer til å undervise i moderne/samtidsdans og koreografi/komposisjon og impro.

SØK DANS MUSIKAL I DAG SØK DANS MUSIKAL I DAG

Ta kontakt

Send spørsmål du har eller en melding til dans musikallærer Marte Marie her!

    Følg oss

    Se glimt fra hverdagen vår på Instagram

    Tags: