Musikklinja «Fra Jamaica til LA»

TAKK FOR NÅ JAMAICA, HELLO LA!
«Jamaica ligger bak oss, og dager i Amerika og Los Angeles ligger foran oss. For noen dager siden snorklet vi i det karibiske hav og oppdaga en verden av korallrev og fargerike fisker under havoverflaten. NB! Flere bilder nedenfor

Nå har vi sitti ti tusen fot oppe i lufta, og studert skyene under oss før vi landa flere tusen kilometer av gårde. Det har vært spennede og utfordrende dager på den fargerike og frodige øya i Karibien. Det er med vemodighet vi forlater de varme smilene og de frimodige menneskene, og ikke vet om vi noen gang kommer tilbake. Vi er så utrolig takknemlige for dagene vi har fått, naturen vi har fått opplevd, de spennede kjøreturene med vår fantastiske sjåfør Mikael, alle menneskene vi har fått møtt, fellesskapet vi har fått i klassen og ikke minst hva Gud har gjort for oss.

Søndag morgen var vi så heldige å få være med på gudstjeneste i Uprising Church på Fairhaven der vi har hatt vår base. Bibelteksten var om Peter som gikk på vannet, hvordan vi må ha fokuset retta på Jesus, ikke på omstendighetene, og stole på at han tar hånden vår og leder oss. Disse
dagene har vi virkelig måtte gått på vannet, kasta oss ut i ting og stole på at Gud ordner alt anna så det blir bra. Så lenge vi bare er villig til å være redskap. Vi har delt om Guds kjærlighet og storhet på devotion på en barneskole, hatt morgensamlig på en skole for døve og lært bort «O du
som metter» på tegnspråk. Vi har gitt vår fulle oppmerksomhet og omsorg til gutter og jenter i alle aldre, og trøsta små unger på barnehjem som har trengt det lille ekstra. Ikke minst har vi fått være med å kjøre to timer gjennom regnskog og smale veier for å holde konsert for over 70 jamaicanere i Black River Church. Uten å ha mulighet til mye forberedelse på forhånd, måtte vi under en stjerneklar himmel legge kvelden i Guds hender og be om at han måtte bruke det lille vi hadde til noe større. Å lede de fremmøtte gjennom lovsang, gospel, pop og Nordnorsk julesalme var en
utrolig opplevelse! «No longer Slaves» blir heller andri den samme, etter at pastoren og menigheten blei så grepet av teksten at vi måtte spille den om igjen. Gjennom de påfølgende dagene, de siste under vårt opphold på Jamaica, fikk vi muligheten til å ikke bare være sosiale og gi av vår oppmerksomhet og kjærlighet til mennesker vi møtte, men også være med å både bygge hylle, henge opp lister og male.

Det å få lov å hjelpe med noe konkret var en god opplevelse for mange.
Så: Hva vil vi ta med oss videre? Jo, vi vil ta med oss nettopp dette, at det virkelig funker å hoppe på havet og gi Gud kontrollen. Vi vil ta med oss kjærligheten og gleden hos de vi har møtt. Til tross for at de ikke har det så bra som oss klarer de å legge det vonde til side, ikke tillate det å ta så stor plass, og virkelig la gleden og kjærligheten seire!
Vi vil ta med oss gleden av å se hverandre lykkes, og hvordan det ikke koster oss noe å sette egne behov til side for at andre skal få det bedre. Vi vil ta med oss den gøye latteren og smilet til tidenes dyktigste sjåfør Mikael, og alle timene med latter og sang i bussen. Og Naturen på Jamaica! Omgivelsene rundt de stedene vi har vært å jobba de siste dagene, har
tatt helt av! Det har vært akkurat som en verden man ikke trodde fantes i virkeligheten. Regnskog, lianer, bebyggelse som åpner seg opp i grønne daler og elver som renner gjennom. Wow Gud! For en skaper!
Til slutt vil vi ta med oss gleden og takknemligheten over å få være en del av en så god og herlig klasse! Vi er en liten «familie» som ser og opplever verden sammen! Ha oss gjerne i tankene, og be om at dagene videre skal bli like gode!
Musikklassen v/ Ida Helén»

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.