Reisebrev del 2 Kreativklassa på Jamaica

Alle foto ved Maria Abu Khadra

JAMAICA

Tiden i Jamaica har kommet til en ende, og vi setter oss på flyet mot LA om en time. Vi er alle slitne og trøtte, men det er et godt tegn, for det viser at man har ytt og gitt av seg selv. Uken har vært skikkelig bra! Vi bor på et flott misjonssenter,https://www.facebook.com/jamaicalink/?ref=br_rs, som gir oss godt stell, nydelig mat og masse omsorg mens vi er her. Det er skikkelig godt! De har lagt til rette for et program som vi kan gå rett inn i.

Vi startet oppholdet med å besøke skole på morgenen, hvor alle barna venter oppstilt på oss i skoleuniform, i stiv giv akt. Dette har vi siden gjort hver dag, en ny skole hver morgen. Vi synger, har drama, forteller om Norge og deler våre vitnesbyrd, og klassen gjør en kjempefin presentasjon! Vi må alltid avslutte med «Ja, vi elsker» til stor glede.

Barna virker til å elske det, og skolene variere i størrelse fra 100 barn til 1300 stk! Så drar vi til ulike ministries: SOS children village, Blossom Orphanage, Westhaven home for disabled children, Chance center for rehabilitation og Boys and Girls Club. Vi maler dekor på vegger, leker, synger, danser, spiller basketball, klipper og limer, mater og koser.

Det har vært en uke med veldig mange sterke inntrykk. Man kommer så tett på livets urettferdighet og ser mennesker som lider og ikke har fremtid og håp, menneskelig sett. Å komme inn på mørke rom hvor det ligger sterkt handikappede barn og unge, som nesten aldri ser dagslys, og har et minimum av menneskelig kontakt, det griper en. De fleste av oss har grått noen tårer, mens vi stryker de på hånda, synger en sang, ber noen bønner og sier positive ord til de. Vi tror Gud i himmelen har fremtid for disse, og vi tror han kan gi en dyp glede og fred som vi ikke kan se. Men dette er vondt for oss å se, som bor i et land hvor disse hadde hatt en helt annen oppfølging og hverdag.

Vi fikk også male fin dekor på disse rommene, og det er rørende å se de som ligger der lyse opp når de får en fin engel over senga si, eller en vakker blomst og ordet «amazing», «beautiful», «loved» osv. Det tror vi også kan bety mye på de dagene de ligger der alene. Vi ber om Guds omsorg og godhet over hver enkelt av disse små, og de som jobber her, hver dag, år etter år, i svært enkle kår.

Og så er vi så heldige at vi komme tilbake til «hjemmet» vårt, til gode senger, stranda over gata, iskiosken i gata og kan nyte det gode denne vakre øya har å by på. Det blir sterke kontraster, og det er i grunnen sunt å kjenne på disse.

Vi har blitt veldig glade i folka på stedet her, og vi har mye gøy i gruppa! For en super gjeng å dra på tur med! Det er mye latter, sang, tull og tøys, batikk t-skjorter i jamaicafarger og rastafletter på en del!

Det er skikkelig koselig å ha musikk klassen her også, og vi har det veldig bra sammen! Nå må vi ta siste rest av pakking, så gleder vi oss til neste kapitell: USA igjen!

Aloha Hawaii!

Varme hilsener Linn og kreativklassa

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.