Reisebrev fra Disippeltrening 6. mars fra Panama

Heisann fra Panama!

Vi på Disippel har hatt en ikke helt enkel start på turen… Det startet med forsinkede fly og superkorte flybytter, men vi rakk alle flyene og kom endelig fram til San Jose, Costa Rica, hvor vi skulle tilbringe en natt før vi hoppet på en buss til Panama. Men …  17 av oss fikk ikke bagasjen og vi bestemte oss for å vente en dag til i San Jose. Det hjalp lite for bagene var visst i Madrid…

Disippel er en helt fantastisk positiv gjeng, så vi hoppet på bussen til Panama like blide som alltid. Selv når vi oppdaget etter 1,5 time at veien til grensen var stengt og vi måtte helt tilbake til San Jose for å ta en annen vei. Det viste seg å ikke være helt enkelt siden grensen stenger kl 17 og det var voldsomme forsinkelser pga veiarbeid!!! Vi rakk det på minuttet!

Svette, stressede men like blide ankom vi Almirante 6 timer etter skjemaet. Da var det blitt mørkt og umulig å få båter ut til Bocas del Toro, så da ble det enda en ikke-planlagt hotellovernatting.

Søndag, etter 3 døgn kom vi endelig fram og fikk kommet i gang med husbyggingen.

I dag, mandag, er det hard arbeid som gjelder. Vi har fått opp to yttervegger og skal igang med resten av veggene og taket i morgen.

Vi bygger for en alenemor som heter Elisabeth og hennes tre barn. Familien er fra Ngabe-stammen, en urbefolkningsgruppe i Panama. Nå bor de i den verste slummen på øya, et helsefarlig sted hvor kloakkvann flyter under huset deres. Det nye huset, på en eiendom som anerikanske misjonærer har donert, vil bety enormt for familien i flere generasjoner. Herlig å få være med å gjøre en forskjell.

Hilsener fra Gunnleik og Disippel-gjengen!

(Og … nei, vi har ikke fått bagene båre ennå!)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.