Reisebrev fra X sport – takk til Ruben og alle på X sport

Reisebrev fra X-Sport

 

Reisen startet tidlig, kl.05:30 onsdag 17. mars med buss ned til Hamar togstasjon, deretter tog til Oslo lufthavn, så videre til Amsterdam og Detroit og etter det, San Diego. På San Diego flyplass ble vi hentet med buss for å stoppe innom ¨Inn & Out¨ og så reise videre over grensen til Tijuana, Mexico for et opphold på YWAM basen litt sør for Tijuana. Ankomst her ble torsdag 18.mars kl.01:30 etter nesten 28 timers reise var det fint med 5 timers søvn før vi skulle stå opp og starte dagen.

De to første dagene gikk til bygging av hus i Tijuana til en alenemor med to døtre og en sønn. Dette var en sterk opplevelse som rørte hver enkelt av oss. Det var tydelig at dette ble satt stor pris på av familien.

Dagen etterpå ble klassen delt i to, der vi hadde aktiviteter for barn på barnehjem og på gata. Vi serverte dem frokost og lekte med dem. Det var gøy å se hvor gøy de synes det var at vi var der sammen med dem og at vi kunne gi dem kjærlighet. Vi lagde ballongfigurer,  gjorde ansiktsmaling, lekte og bar rundt på dem. Mange av barna som vi lekte med opplever mye vold og misbruk av foreldrene sine og at det som oftest var grunnen til at barna gjerne ble redde hvis vi prøvde å røre de. Dette var veldig trist å høre og gjorde det ekstra leit å si farvel til hver enkelt av dem.

Etter lunsj besøkte vi endegrensen mellom USA og Mexico. Her har mange av dem som har blitt deportert fra USA blitt plassert. Mange av disse har levd hele livet sitt i USA og har familien sin der. De blir ¨sendt¨ til Mexico uten papirer, penger eller tid til å si farvel. Å være vitne til denne realiteten gjorde inntrykk.

På kvelden var det en god del av klassen med på ”prayer walk” i Zona Norte (Tijuanas Red Light District) Vi delte ut små gaver med bibelvers til de prostituerte som jobbet der, og ba for folk. Dette gikk veldig innover elevene som var med og kvelden ble oppsummert som turens vondeste inntrykk, samtidig var det veldig fint å kunne være der og bare se de inn i øynene som vanlig personer og kunne si at de var elsket.

Søndag besøkte vi den lokale kirken i nærheten. Dette var en helt annerledes kirke enn de vi nordmenn er vant til. Vi fikk serverer burritos til lunsj av dem! Det var digg. Etter kirken dro vi på et meksikansk marked for å kjøpe alt fra ponchos og sombreros til ekte ¨fake¨ Ray Ban solbriller.

Tidlig mandag morgen, 06.00 dro vi til ”suppekjøkken” som er et suppekjøkken som lager mat til de hjemløse i Tijuana. Der fikk vi ulike arbeidsoppgaver, og sammen serverte vi 972 frokoster til hjemløse på under 3 timer. Vi var slitne, men veldig takknemlige for det vi kunne være en del av.

Tirsdag var en gledens dag da vi besøkte et rehab senter for rusmisbrukere og spilte volleyball med mennene som var der. Det var en livlig gjeng med 15 menn som alle hadde forskjellige, unike og sterke historier som de delte med oss. Og det fineste med  det hele var at alle hadde valgt å starte på en ny vei i livet, en vei med Jesus.

Dagene i Tijuana med YWAM (ungdom i oppdrag) har vært innholdsrike, fullt av masse gode, vonde, og sterke inntrykk, hard arbeid og veldig givende opplevelser som har satt spor i våre liv.

Akkurat nå er vi i Ensenada for surf og masse tacos men reiser snart videre til Santa Monica, LA og Kona, Hawaii.

X-Sport koser seg på tur!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.