Handy Explore

DETTE ER ET ÅR PÅ HANDY EXPLORE

 

Er du eventyrlysten og lei skolebenken? Gira på å utforske Norge i selvbygget campervan? Utvikle praktiske ferdigheter slik at du kan pusse opp din kommende leilighet? Lære å sveise kule bord? Da er Handy Explore linjen for deg! Målet er å kombinere evnen til å skape – med lysten til å utforske. Vi besøker noen av Norges og Europas mest idylliske steder. De praktiske prosjektene blir ofte til i samarbeid med kreativ-klassen, hvor du får delta i hele prosessen – fra ide til ferdigstilling. Har du egne ideer og prosjekter du brenner for, kan du legge dem frem for linjen, som vurderer om nettopp din ide blir et av prosjektene som blir gjennomført. Uansett hvilket konkret prosjekt som velges, vil du lære noe du kan ha nytte av resten av livet. Trenger du å være praktisk anlagt eller ferdigheter fra før? Nei, ditt engasjement og drivkraft tar deg så langt du vil!

 

FOTO, PRAKTISK ARBEID, VINTAGE ELLER BARISTA
Èn dag i uken får du velge mellom de ulike kreative fagene foto, praktisk arbeid, vintage eller barista.

Foto: Du får undervisning i skolen studio. Du vil få kunnskap om kamera, redigering og lyssetting. Om du mestrer dette bra, kan du gjerne få bli klassens fotoansvarlig på ulike turer.

Praktisk arbeid: Velger du praktisk arbeid vil du få muligheten til å jobbe enda mer praktisk, gjerne på skolens område. Det vil være alt fra vedlikehold og reparasjon, samt små og store prosjekter i og rundt skolens område.

Vintage: Bli med å skape Hamars kuleste gjenbrukskonsept! Hedmarktoppen, i samarbeid med NLM gjenbruk, skal i 2022 bygge et bærekraftig butikk -og kafekonsept i sentrum av Hamar. Velger du dette faget, reiser du ned til butikken sammen med resten av Driv Vintage denne dagen.

Barista: Her kan du lære, trene og bli skikkelig god på kaffe, enten du har drevet med kaffe før eller ikke.

Uansett hvilken drøm du har, vil du bli bedre utrustet på Handy Explore! Sammen gjennomfører vi prosjekter, reiser, opplever og lærer hvordan vi fikser ting. Vi samarbeider med Kreativ Barista og Kreativ Foto om spennende utviklingsprosjekter.
Kostnader
Reise
Turer:

Utforske lokalmiljøet
Vi leter etter de fineste stedene i vårt lokalområde. Kanskje for en lunsjtur eller en hengekøyenatt.

Utforske Norge
Vi utforsker ulike måter å reise på, tog, buss, fly eller egenbygget campervan. Sammen besøker vi noe av Norges råeste steder! Du er med å avgjøre enkelte av reisemålene og lærer å planlegge reisen.

Utforske Europa
Vi planlegger en europatur sammen. Endemålet for høstturen 23/24 er Madeira, hvor vi både skal utforske fjell og hav!

Utforske verden

Hver vinter drar vi på tur til fjerne himmelstrøk. Året 23/24 går turen til Mellom-Amerika og Costa Rica. Et land bestående av vakker kyst, regnskog, vulkaner og ville fjell. Et ypperlig reisemål for de eventyrlystne. I tillegg til å utforske landet, skal vi bruke en del av tiden vår på bistandsarbeid. Turen vil vare fra 2-3 uker.

 

Målet for Handy Explore er at turene skal nytes!

 

BISTAND:

En uke av langturen vil vi jobbe med ett bistands- / misjonsprosjekt. Dette vil alltid være i samarbeid med enten lokale misjonærer, kirker eller misjonsorganisasjoner. Her prøver vi å hjelpe de som ikke er like godt stilt som oss. Hva vi gjør vil variere avhengig av prosjektet som vi velger å engasjere oss i, men det kan være alt fra praktisk arbeid, dele ut mat, jobbe med gatebarn, plukke søppel i slumområder, arrangere idrettsdager / gjøre aktiviteter med barn, eller bygge hus til en familie.

AKTIVITETER / OPPLEVELSER:

Resten av oppholdet er viet aktiviteter og opplevelser. Aktivitetene vil selvfølgelig variere avhengig av destinasjonen, men tidligere har vi bla. drevet med urbane strøk, fjellturer, safari, kajakk, surfing, snorkling etc. Noen dager av langturen vil også være satt av til avslapping på en strand eller lignende.

SØK HANDY EXPLORE I DAG SØK HANDY EXPLORE I DAG

Ta kontakt

Bruk skjemaet under eller ta kontakt med linjelærer Øyvind på tlf 93843587