Flyt

Aktivitet

Flyt er for deg som liker å være i fartsfylt aktivitet utendørs.

Reise

50 døgn på tur i inn- og utland. Sykling og ski rundt omkring i Norden, langtur til Costa Rica.

Idretter

Stisykling, downhill, ski, snowboard, klatring, surf  ++

Flyt

Flyt er for deg som liker idrett og utfordring ute. På høsten sykler vi sti og downhill, bygger løyper,
klatrer, går i fjellet, har barmarkstrening og mye mer. På vinteren kjører vi ski og
snowboard i de beste parkene i Norge, bygger pudderhopp, drar på isklatring, og jobber på nye triks i
foampitten i turnhallen. På langtur får du surfe i varme strøk og være med på
bistandsprosjekter som forandrer liv. Vi er mye på tur, du kommer til å bli godt kjent med klassen og få
venner for livet.

Mitt år på flyt var helt fantastisk! Jeg var helt ny i de fleste aktivitetene men det gikk helt fint! Vi fikk prøve så mye forskjellig og vi fikk pusha oss skikkelig, både fysisk og psykisk. Dagsturer, hytteturer og ikke minst de lengre turene gjorde at vi fikk et helt unikt klassemiljø, noe som gjorde at det å pushe komfortsoner ble hundre ganger lettere, og mye morsommere. Det er et rart år hvor hverdager og ferier er vanskelige å skille, og du blir en av dem som elsker hverdagene. Du står opp, får servert digg frokost før du stikker ned i hallen eller pakker sekken for en tur ute på sykkel, ved fjellveggen eller i bakken. Det er så himla luksus og jeg tror at alle mennesker har godt av et år hvor hverdagene er høydepunktet og du ikke trenger å tenke på noe annet enn om du skal være med på brettspill, volleyball eller fotball etter middag.

Ingrid

Året på toppen var helt fantastisk. På flyt fikk jeg muligheten til å prøve aktiviteter jeg aldri hadde prøvd før. Det var utrolig gøy å få drive med så mye forskjellig, sammen med så mye bra folk. Jeg fikk et år fylt med fart, utfordringer og god stemning. Henging i PS på kvelden, toppunkt på onsdag og twist på lørdag gjorde selv hverdagen til en glede. Ikke nok med det hadde vi nydelige turer med pudder på Nordhue, magiske sykkelløyper i Sälen og perfekte bølger i Costa. Gjennom 3 uker på langtur fikk vi både se og møte utrolig mange flotte mennesker med inspirerende historier. Disse menneskene lærte meg mye og ga meg virkelig noen minnerike opplevelser.

Erlend

Hva du kommer til å lære
 • Stisykling. Grunnleggende ferdigheter og teknikk. Vedlikehold av sykkelen.
 • Downhill. Hopp, dropp, svingteknikk osv.
 • Klatring. Topptau og led klatring.
 • Ski og snowboard. Grunnleggende teknikk, hopp og rails.
 • Surfing.
 • Barmarkstrening knyttet til de forskjellige idrettene vi driver med på Flyt.
 • Longboard.
 • Akrobatikk.

Vi begynner vi med alle aktivitetene fra scratch, du kommer til å lære mye uavhengig av hva du kan fra før. Men Flyt er en fysisk linje som krever at du er i form og glad i mye aktivitet.

Reise

Flyt klassen har mange reisedøgn i løpet av et skoleår, og alle turene har ulike aktiviteter i fokus. Vi reiser ulike steder for å sykle i skog, mark, og heis. Utforsker Norges populære surfe-destinasjoner.  Blir kjent med fjellet både på sommer og vinter, hvor det blir muligheter for å kjøre perfekte hopp og rails, eller du kan søke lykken utenfor løypen med løssnø til knærne. På toppen av dette reiser klassen til solfylte Costa Rica på søken etter perfekte bølger og varmt hav. På samme tur får du oppleve å hjelpe mennesker i nød, ved hjelp av midler som du selv har samlet inn gjennom skolens bistandsprosjekt.

Utstyrsliste

Når det kommer til aktiviteter som vi holder på med på linja, så er det noe utstyr du må ha med selv. Skolen stiller med utstyr til klatring, surfing og downhill sykling. Du må selv ha med ski/snowboard, og ha med eller leie longboard og sti-sykkel.

 • Ski eller snowboard
 • Stor bag eller sekk til ukesturer, 80-100L
 • Dagstursekk på ca 30-40 L
  Denne må ha hoftebelte og brystbelte​sånn at
  den kan feste skikkelig og tett på kroppen under aktivitet som klatring og sykling.
 • Sovepose varm nok for høst og sengetøy
 • Liggeunderlag
 •  Treningstøy og innesko til hall aktivitet, turhall osv
 • Turtøy/aktivitetstøy (vindtett og vanntett) til klatring, fjelltur, longboard, sykling.
 • Knebeskyttere beregnet på stisykling
  Kneet ditt er i konstant bevegelse når du sykler, beskyttere til feks. skateboard vi ofte være ubehagelige å sykle i fordi de er for stive.
 • Fjellsko
 • Hjelm! Til sykling og ski/snowboard.
 • Badetøy
 • Ullundertøy og ullsokker, 2 sett
 • Varm fleece, ullgenser
 • Fulldempet stisykkel med 130-160 mm vandring. Dette er stisykler i beregnet på røff bruk i terrenget med dempere foran og bak, grove dekk og kraftige bremser. Hvis denne type sykling er nytt for deg, så vil jeg absolutt anbefale å leie sykkel av skolen. Da får du en sykkel som passer til vårt bruk.

Leiepris av skolen: 7.000,-, hvor 1000,- av disse betales til konto 1822 74 71723 seinest 15.juni. Husk å sende høyde og vekt når du reserverer sykkel. Sendes på mail til jonathan@hedmarktoppen.no.

 • Longboard
  Finnes i mange forskjellige varianter, noen er bygd for fart, andre til crusing eller tricks. Det er lurt å leie av skolen dersom du er usikker på hva slags brett du vil ha, eller tenker at det kun blir brukt på Hedmarktoppen
  Leiepris av skolen: 500,- Ønsker du å leie longboard, må du også gi beskjed og betale depositum innen 1.juli.

 

Ta gjerne kontakt om du trenger råd og veiledning!

Info om skolen
KOSTNADER
SØK FLYT I DAG SØK FLYT I DAG

Ta kontakt

Har du spørsmål?  Jonathan har svaret!

  Følg oss

  Se glimt fra hverdagen vår på Instagram