Driv Vintage

DETTE ER ETT ÅR PÅ DRIV VINTAGE

Drømmer du om å starte for deg selv? Bygge opp en egen merkevare? Elsker du gjenbruk, vintageskatter og brenner du for en mer bærekraftig fremtid? Da er denne nye, og innovative linjen for deg!

Bli med å skape Hamars kuleste gjenbrukskonsept! Hedmarktoppen, i samarbeid med NLM gjenbruk, skal i 2022 bygge et bærekraftig butikk og kafekonsept i sentrum av Hamar. Lær hvordan bygge merkevare, jobbe i team, økonomistyring og bli med å let frem vintageskatter! Elever på denne linjen får kunnskap og praksis i ulike sider ved å drifte en butikk.

Hva du kommer til å lære

Du vil lære:

  • Hvordan skape et attraktivt konsept
  • Gjenbruk og bærekraft
  • Finn skatter
  • Prisetting av varer
  • Økonomistyring
  • Kafèdrift
  • Teamarbeid – et samspill mellom frivillige og ansatte
  • Kreativitet

Linjen vil ha klasserommet sitt i kafeen/butikken/konseptet 4 dager i uken. Vi samarbeider tett med linjene Kreativ Foto, Kreativ Barista og Handy Explore.

En dag i uken har du valgfag med resten av skolen.

En dag i uken kan du velge mellom praktisk arbeid på skolen og fotoundervisning med linjen Kreativ Foto.

Reise

Høstsemesteret

I løpet av høsten planlegger vi flere utflukter i Norge og i Europa. Vårt mål er å besøke kule plasser som inspirerer!

 

 

Langturen

Mellom vinterferien og påske drar vi på langtur til fjerne himmelstrøk. Denne turen har varighet fra 2,5 – 3 uker. Hvor vi drar vil kunne variere fra år til år, men felles for langturen er at den vil inneholde en blanding av bistand og aktiviteter /opplevelser. Skoleåret 2022 /2023 kommer vi til å ende opp med sammen med resten av skolen på Kona, Hawaii!! Mest sannsynlig kommer vi også til å reise til Mexico i forkant.

Bistand:

En uke av langturen vil vi jobbe med ett bistands- / misjonsprosjekt. Dette vil alltid være i samarbeid med enten lokale misjonærer, kirker eller misjonsorganisasjoner. Her prøver vi å hjelpe de som ikke er like godt stilt som oss. Hva vi gjør vil variere avhengig av prosjektet som vi velger å engasjere oss i, men det kan være alt fra praktisk arbeid, dele ut mat, jobbe med gatebarn, plukke søppel i slumområder, arrangere idrettsdager / gjøre aktiviteter med barn, eller bygge hus til en familie.

Aktiviteter / opplevelser:
Resten av oppholdet er viet aktiviteter og opplevelser. Aktivitetene vil selvfølgelig variere avhengig av destinasjonen, men tidligere har vi bla. drevet med urbane strøk, fjellturer, safari, kajakk, surfing, snorkling etc. Noen dager av langturen vil også være satt av til avslapping på en strand eller lignende.

Skoleåret 2022 / 2023 kommer vi som sagt til å ende opp med ett fellesopphold på Kona, Hawaii. Hele skolen vil møtes her for den siste uken av oppholdet. Hvor vi reiser i forkant av dette, er enda ikke bestemt.

Samarbeidet med NLM Gjenbruk

Superspennende samarbeid!

Ønsker å starte landets beste gjenbruksopplevelse på Hamar!

NLM Gjenbruk har i ca 10 år drevet en stor og svært populær gjenbruksbutikk i Hamar. Denne har siden juli 2021 vært satt på hold for en fornyelse og restart. Nå inngår Bærekraftig, eid av NLM Gjenbruk, og Hedmarktoppen Folkehøyskole et samarbeid om etablering av nytt og spennende gjenbrukskonsept i Hamar.

Hedmarktoppen synes det er superspennende å få være med på dette. Vi mener det åpner opp for nesten ubegrenset med muligheter innenfor et svært viktig tema. Gjenbruk og bærekraft er ikke lenger bare for spesielt interesserte – det er helt nødvendig! Dessuten er det kult!

Partene har gjennom hyppig møtevirksomhet den senere tid kommet frem til hva vi tror vil være en god løsning, men detaljene er enda ikke helt fastspikret. Hedmarktoppen ser for seg å opprette to nye linjer basert på samarbeidet. I tillegg vil det bli lagt tilrette for mye samarbeid med eksisterende linjer. Handy-linjen vil også ha glede av denne nye og spennende arenaen. Skolen ser også for seg at man kan etablere et valgfag som foregår i butikken.

NLM Gjenbruk ser på samarbeidet som en unik mulighet for å ta gjenbruksopplevelsen til et nytt nivå, og håper og tror det blir mange frivillige som blir med videre også på det nye konseptet som en viktig ressurs.

Vi tror samarbeidet mellom frivillige og elevene blir spesielt berikende for begge parter.

Man ser for seg oppstart tidlig høst, men det vil allerede i vår avholdes et møte for de som ønsker å bli frivillige.

Kostnader
SØK DRIV VINTAGE I DAG SØK DRIV VINTAGE I DAG

Ta kontakt

Bruk skjemaet under eller ta kontakt med linjelærer Linn på 95942423