Sterke inntrykk og opplevelser for livet. Les Danselinja sitt reisebrev – Tijuana Mexico

Reisebrev Danselinja!

Hvor skal man begynne! Det er vanskelig å beskrive med ord hva vi opplever her i Tijuana Mexico. Så langt har dagene vært propp fulle med sterke opplevelser og mye følelser.

Onsdag morgen dro vi fra Gardemoen sammen med x-sport, og etter et par timer med  innsjekkingstrøbbel så satt vi på flyet. Tre flyturer og en busstur senere var vi i Mexico!

Første dagen til danselinja ble tilbragt på et eldresenter. Mange eldre mennesker med både psykiske og fysiske problemer, forlatt av familiene sine. De fleste bruker dagene sine på å vente på noen som aldri kommer tilbake. Her fikk vi være med å danse for de, danse med de, le og tulle, dele ut litt snacks, lakke neglene til damene, og bare lytte til det de hadde å fortelle, selv om vi kanskje ikke forstod et eneste ord. En givende og fin opplevelse. Rakel fikk seg en real beundrer som mente at vi alle var vakre, men ingen var så vakker som henne. J

Dag 2 startet på veldig tidlig  på et suppekjøkken for hjemløse! Vi fikk konkrete oppgaver: noen dekket på, noen vasket bord og noen fylte glass, noen delte ut mat. Vi jobbet i rundt 3 timer og var helt pumpa da vi var ferdige, med stor respekt for de som jobber her frivillig hver dag. Mange hundre hjemløse kom innom, alt fra barn til gamle mennesker. Mange av disse er mexicanere deportert fra usa, uten papirer, penger eller sted å bo. Mange triste skjebner, og det er rørende hvor stor pris de setter på oss som har kommet til norge for å hjelpe.

Etter en deilig taco-lunsj bar det videre til et ungdomsfengsel.  Litt nervøse var vi der gitteret gikk igjen bak oss, og hårspenner belter og ringer osv måtte leveres inn. Her fikk vi danse for en gjeng med gråkledde gutter, som ikke så veldig imponerte ut i starten. Men etter hvert løsnet stemningen og de lo og smilte og stilte oss masse spørsmål. Alle i klassen fikk også dele hvordan de ble kristne, for det ville de gjerne vite. Stemningen var god.

Det sterkeste denne dagen ble da vi fikk møte de 3 jentene som også var innsatt. Vi ble møtt av en nydelig jente som kysset alle på kinnet og strålte som en sol for at de fikk besøk. Hun fortalte historien sin, hvor uheldig hun hadde vært, og hvor ensom hun var. Familien hadde flyttet vekk da politiet tok henne og hun hadde ingen som besøkte henne.  Til tross for ensomhet, motgang og en røff fortid var det rørende å se hvor stort håp hun hadde i Jesus, og var helt sikker på at han hadde en bedre plan for hennes liv.

Dag 3 ble nok en fantastisk dag, der vi fikk besøke et Safe-House. Dette er et hus med unge jenter som har blitt reddet ut av prostitusjon. I dette huset bodde 11 jenter, og den yngste var 6 år. På forhånd fikk vi høre litt om deres hjerteskjærende historier, men fikk streng beskjed om å ikke stille de noen spørsmål om fortiden. Disse jentene bare elsket å danse! De danset og danset, for oss, med oss, ville lære av oss, og ville se på oss. De koste seg så masse! Vi lakket negler og lagde ballongfigurer. Vi avsluttet med å synge velsignelsen for dem, og det ble utrolig sterkt. Etter en tårevåt  avskjed for mange av oss måtte vi dra videre. Senere på kvelden dro vi ut til Red light district, der vi delte ut godteri og ba for noen av de prostituerte langs veien. Danselinja fikk også gjort dansen sin på et par gatehjørner der, og det endte med at de ble med i musikkvideoen til en lokal rapper. Vi fikk avslutte kvelden med å be for rappe-gutta før vi dro hjem. En kveld med sterke inntrykk, men samtidig fint å kunne være et lys i alt det mørke og dystre som foregår.

Nå er vi klare for å  brette opp ermene og bygge hus til en familie som virkelig trenger det!

Adios fra danselinja!a

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.